Tv-produktioner

Solisterna Jag skrev manus och Geir Hansteen Jörgensen (Det nya landet) regisserade. GötaFilm, SVT Väst och Film i Väst producerade. Regina Lund, Thomas Hanzon och Märta Ferms i rollerna.

Denna dramaserie i tre delar inleds med att att en flicka hittas död i familjens nerbrunna hus. Föräldrarna har räddats, men för polisen vägrar de berätta vad som ledde fram till katastrofen. Den är en mörk historia om en familjs väg mot undergången men också en berättelse om dagens svenska samhälle.

Serien gjordes även i en långfilmsversion som gick upp på bio samma år och har sedan visats på filmfestivaler och biografer världen över.

Selma Jag skrev manus och Erik Leijonborg regisserade SVT:s dramaserie Selma, om Selma Lagerlöf. Selma spelas av Helena Bergström. Alexandra Rapaport och Ingela Olsson spelar hennes livskamrater Sophie Elkan och Valborg Olander.

Dramaserien utspelar sig under två dagar – en dag på Sicilien år 1895 och en dag i Stockholm Nobeldagen 1909. Inspirationen är den bevarade brevväxlingen mellan Selma och hennes två stora kärlekar, Sophie Elkan och Valborg Olander, men egentligen utgår den från de brev som aldrig blev skrivna.

Selma sändes i två delar under julhelgen 2008.

2 svar

Prenumerera på kommentarer via RSS

 1. Skriven av Alexandra
  den oktober 19, 2011 kl. 22:25
  Permalänk

  Hej Åsa, mitt namn är Alexandra. Jag undrar om jag på något sätt kan nå dig via mail? Ryktesväg har jag hört att solisterna inspirerats av en händelse på 90-talet i kungsbacka, jag vill bara veta om detta stämmer och i sådana fall mer än gärna prata vidare med dig om detta då händelsen är en del av mitt liv också. Jag hoppas av hela mitt hjärta att du förstår att jag är seriös med denna fråga och om jag är helt fel ute ber jag om ursäkt att jag störde dig. Du ser min mail som jag angivit hoppas jag.

  MVH
  / Alexandra.

 2. Skriven av Åsa
  den december 8, 2011 kl. 11:32
  Permalänk

  Hej Alexandra!
  Tusen ursäkter för så väldigt sent svar.
  Min mejl är asa.lantz@reportageborsen.se

  Hörs kanske!
  Åsa

Prenumerera på kommentarer via RSS

Lämna en kommentar