Böcker

Skrud är berättelsen om en brådmogen flicka som iakttar och kommenterar vuxenvärlden. En värld som hon vill vara en del av men samtidigt värjer sig mot. Under den självsäkra jargongen döljer sig en flicka på väg att tappa fotfästet.

Grand Agency skriver att min debutroman ”är ett slags modern tragedi – skrämmande, absurd men också rolig” – där jag ”övertygande fångat språket hos en ung människa i ett känslomässigt kaos”.

Splitta nota: En son sitter häktad för mord på en skolkamrat. Han vägrar berätta vad som hände. En mor ger sig ut på jakt efter ledtrådar till sonens agerande. Samtidigt  skärskådar hon sig själv. Är det i själva verket hon som bär skulden? Detta är upptakten till den thrillerartade romanen Splitta nota som utspelar sig på en liten värmländsk ort, en ort som helt domineras av den stora vapenfabriken.

Albert Bonnier förlag skrev att ”Splitta nota är en stark och känsloladdad roman om banden mellan en mor och en son som håller på att upplösas men också om den skapande människans utanförskap och samhället som formar oss”.

Var tog den söta lilla flickan vägen Den 30-åriga dokumentärfilmaren Yi Young har väntat länge på att få berätta sanningen. Och sanningen vill Yi leverera till hela svenska folket, på bästa sändningstid, skoningslöst rakt in i de svenska vardagsrummen. I sin dokumentärserie för SVT tänker hon avslöja det hon varit med om.

Som femtonåring skickades hon från sin fattiga familj i Kina till Sverige med löften om fin utbildning. Yi tänker leverera sanningen om varför hon, en kinesisk kvinna, är brutalt könsstympad. Och vad ett världsberömt modeföretag och Regeringskansliet har med hennes levnadsöde att göra. Ingen kommer att gå fri. Samma kväll som första avsnittet sänts på SVT får hon en brutal varning och tvingas att gå under jorden. Viggo Sjöström, dramatiker och regissör på Göteborgs Stadsteater blir hennes motvillige bundsförvant. Den karismatiske Viggo tvingas lämna sin ombonade medelklassvärld och bege sig ut i en grym verklighet.

En berättelse om människosmuggling, slavarbete, om förälskade män och äregiriga föräldrar, om storföretagares cynism och myndigheters feghet.<

1 svar

Prenumerera på kommentarer via RSS

  1. Skriven av Örn Lindstrand
    den december 20, 2011 kl. 13:23
    Permalänk

    Intressant !

Prenumerera på kommentarer via RSS

Lämna en kommentar